Stalo serviravimas - paprasta!

Ar sudėtinga serviruoti stalą? Aš pasakyčiau - NE.

 Gal tik pats žodis „serviravimas“ asocijuojasi su didele švente, renginiu ar įpatinga vakariene. Iš tiesų, mes kiekvieną dieną mažiau ar daugiau susiduriame su stalo serviravimu: ar kavos puodelį padedame ant servetėlės, ar pietums ant stalo patiesiame padėkliukus ir kaip sudedame stalo įrankius. Iš tiesų, reikia žinoti tik keletą svarbių taisyklių, kad stalo serviravimas taptų lengvu, paprastu ir net maloniu užsiėmimu. Padėsime jas suprasti ir šį kartą aptarsime  stalo serviravimą namuose. Ar tai šeimos vakarienė, ar užbėgo svečių, ar didžiųjų metų švenčių proga susėdote prie stalo.

Tikrai nesvarbu ar turite prabangias porceliano lėkštes, ar sidabrinius stalo įrankius, svarbiausia stalo serviravimo taisyklė - TVARKA. Kiekvienas svečias turi aiškiai matyti jam skirtus indus, įrankius, taures, bei servetėlę. Kaip visa tai išdėlioti rasite mūsų kitame straipsnyje, skaitykite čia

KĖDĖS turi stovėti viena nuo kitos maždaug 60-70 cm atstumu nuo jų sėdimos vietos centro. Labai svarbu nepastatyti kėdės ties stalo koja ar ant kampo, tai ne tik prietaras, bet nepatogu bus Jūsų svečiui, o ypač jei damai su sijonuku:)

ESTETIKA - filosofijos šaka tirianti grožį ir meną, kurianti harmoniją. Gal skamba sudėtingai, bet pažvelkime paprastai: švari, išlyginta staltiesė ar takelis, servetėlės, stalo įrankiai nuvalyti, kad nebūtų likusių vandens dėmelių, skaidrus vanduo vazoje, lengvą aromatą skleidžiančios gėlės ir tylus žvakės liepsnos plazdėjimas. 

Vienas STILIUS. Atėjus svačiams į svetainę, pirmiausia akys nukrypsta į valgomojo stalą, jo bendrą vaizdą ir kuriamą įspūdį. Todėl staltiesę vertėtų derinti prie namų interjero ir kuriamos šventės (tai pasisėdėjimas su svečiais, ar metų šventė). Stalo įrankiai, taurės, lėkštės turėtų būti iš to pačio komplekto. Stalo servetėlės galima derinti su kitu stalo dekoru: žvakėmis, žvakidėmis ar net indais ar gėlėmis. 

Stalo aplinka, maistas turi teikti emocinį pasitenkinimą!

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Informacija